måndag 10 maj 2010

Skateolympix story


Nu är Skateolympix över och jag måste tacka för ett mycket lyckat evenemang! Jag åkte ner i Skatomobilen med Jenny och Alexandra på lördagen och efter att ha plockat upp Eva, Emma och Andrea som fastnat i Öxnered började det roliga!

På ingång

När vi kom in i arenan var allt redan i full gång, trots att det precis hade startat. Helt galet var det. Det tog ett tag att ta in allting som pågick på samma gång. Vid ena ändan av arenan höll alla märken till och höll i roliga lekar och tävlingar. Bland annat stapla skor, putta golf och pingis. Bredvid det hade Junkyard utförsäljning där jag fyndade ett par skor. I andra ändan fanns en skateyta för skatesugna med street och mikroramp. Och sen var det själva tävlingsytorna.

Överblick över arenan

Det fanns fem olika "grenar". "King of the flat" som var game of s.k.a.t.e. "Track and field" som var delad i tre delar: hippiejump, barrel jump och highest ollie.

Ett försök på highest ollie

"Three in a row" som gick ut på att få bästa linen på tre obstacles; en minispine, ett rail och en curb.

Minispinen

Ytan för "three in a row"

"Back to back" gick ut på att köra i back to back-rampen och sätta båda tricken för bästa poäng. Förutom "ten stair rail" var denna tävling roligast att kolla på.

Back to back-rampen

Yeah!

Emma Lindgren som var med oss passade på att olla över gapet efter tävlingens slut. Bra jobbat!


Finalen höll vid tiostegstrappan och det var riktigt ladd! Trick efter trick slängdes upp, det ena sjukare än det andra. Ett bra trick belönades med en check. När bara en check fanns kvar och åkarna började se trötta ut kändes en rejäl slam inte långt borta.

Lyckligtvis skadade sig ingen allvarligt och Abbe Nyberg satte sista tricket och tog dessutom hem segern i det första Skateolympix.

Abbe Nyberg tog hem segern

Här följer lite bilder från finalen:




När finalen var slut stuvade vi in oss i Skatomobilen och drog vidare till Trollhättan för kvällens fest. Där bjöds det på öl och musik och riktigt bra stämning. En mycket lyckad dag. Förhoppningsvis kommer fler event som detta framöver.

Publiken rockar till Looptroop Rockers

Några av oss

Over and out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar