onsdag 7 mars 2012

Pressrelease för filmer från Crossing Boarders Tour!

No Limit Skate är en nationell förening som peppar tjejer i hela Sverige att stå på brädan.
Vi firar 8 mars med att ha premiär för våra turnéfilmer från världens första utbyte mellan två kvinnliga skateteam från olika länder.

- Vi har velat skicka ut den tidigare men har sparat på den för att skatescenen även ska bidra till något denna viktiga dag! Säger Katta Sterner, en av grundarna till No Limit samt till föreningen Westcoastriders i Göteborg.

- 8 mars är en viktig dag för att på allvar rikta strålkastarna på ojämställdheten. Vi behöver lyfta både problem men även visa på bra och spännande exempel på att bryta könsmaktsordningar som råder! Det vill vi bidra med. Säger Ida Östensson, grundare av No Limit, Crossing Boarders och You Skate Girl.

Filmer från Crossing Boarders Tour – världens första utbyte mellan två kvinnliga skateboardteam från olika länder!
Från två kontinenter, belägna på olika sidor av Atlanten, sammanför trettiosex tjejer från två kulturer för att belysa den kvinnliga skateboardscenen. En två veckors händelserik resa i Kanada följdes av två veckor i Sverige. Skirtboarders (Kanada) och No limit (Sverige) har inga gränser och ville därför prova på att även korsa landsgränserna vilket resulterade i Crossingboarder Tour! 

Ljus, kamera, tagning!

Crossing Boarders Tour
Föreställ dig att äta en poutine medan du får en svensk massage efter en hård skatesession. Denna fantasi blev sommaren 2010 verklighet. Från Rimouski till Stockholm, för de lyckligt utvalda som fick ta del av Crossing boarders-turnén med No Limit och Skirtboarders.

Turnén började i Juli 2010, då Skirtboarders välkomnade det svenska tjejgänget från No Limit till en resa som tog dem från Ottawa till Halifax via Rimouski, Quebec och Montreal. De svensk - kanadensiska representanterna flög sedan till Sverige och upprepade proceduren och charmade invånare från Umeå i norr till Malmö i söder.

Syftet med turnén var att öppna dörrar för fler tjejer att börja åka skateboard. Genom att vara förebilder och lära nybörjare att utöva sporten, har vi ökat intresset hos tjejer att åka skateboard i båda länderna. Tillsammans ökade vi vår räckvidd och tog våra ambitioner till nya höjder.

Vi nådde verkligen en bred massa. Små barn, tonåringar, familjer och pensionärer var besökare på våra stopp. I stockholm hade vi en kö med över 50 personer som ville prova på att åka skateboard. När vi tog en titt till såg vi att den övervägande delen i kön var unga tjejer med annan etnisk bakgrund än svensk, många med slöja. Det gjorde oss väldigt glada då den målgruppen sällan syns på en skateboard. Sammanlagt var det runt 3700 åskådare på våra stopp i Sverige och 220 personer deltod i våra skateboardworkshops. Att Crossing Boarders Tour förändrade synen på kvinnliga skateboardåkade är det inga frågetecken kring.

Turnén blev en succé och gav mersmak för framtida satsningar!

Nu släpper vi de exklusiva filmerna som gjordes under turnén! Dokumentärfilmen skapades av Filmcentrum i Norr i samarbete med Oskar och Oskarsson och den renodlade skatefilmen som Daniel Palen Eriksson har gjort kan ses
HÄR: http://vimeo.com/channels/295851

(den första videon som kommer upp är dokumentärfilmen, den andra i kanalen är den renodlade skatefilmen.)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar