onsdag 10 augusti 2011

YSG PÅ NORRLANDSTURNÉ!

Pressmeddelande 2011-08-10


Föreningen You Skate Girl skatar Norrland!

Den 12-14 augusti åker You Skate Girl (YSG) på skateboardturné genom norrland. De besöker städerna Skellefteå, Piteå och Luleå. YSG arrangerar turnén tillsammans med Crossing Boarders, Vi Unga och Luleå extremesportförening, med syfte att peppa fler tjejer att åka skateboard.

Fredagen den 12/8 börjar föreningen med att besöka Skellefteå och Piteå. Lördagen den 13/8 anländer de i Luleå för att besöka den nya skateparken Steel park. Där hålls även en workshop mellan 14.00 och 17.00 för tjejer, killar, nybörjare och vana åkare, gamla såväl som unga. Brädor finns att låna på plats.

- Vi hoppas alla tar chansen att komma och rulla med oss. Vi skatar för att vi vill ha kul och dela glädjen med andra, säger Camilla Konradsson som är vice ordförande i föreningen.

Syftet med YSG är att öka antalet aktiva tjejer inom skatekulturen och utjämna den ojämna könsfördelningen. YSG jobbar för att ge tjejer en arena där de kan upptäcka, utveckla och behålla ett intresse för skateboard. De bygger ramper, trycker tröjor, arrangerar läger, åker på tävlingar och roadtrips, gör filmer, fotar, träffas och bara hänger.

Med på turnén är lika många tjejer som killar i åldrarna 15-27 år. YSG drivs av tjejer och killar vilket är ett viktigt ställningstagande för att visa att alla kan peppa tjejer att åka bräda.

- Det känns skitkul att få åka med på en turné som är helt jämställd med både tjejer och killar som är peppade på att åka skateboard. Det är unikt och känns spännande, säger Jonas Johannesson som är en av föreningens skatecoacher.

YSG arrangerade även Sveriges första jämställda skateläger i januari i år för killar och tjejer i åldrarna 5-12 år. Där deltagarna, coacherna och projektledarna var exakt 50% av vardera kön.

YSG vill gärna komma i kontakt med alla som kan bidra med skatetips eller bara vill skata med dem. Mer information hittar ni på www.nolimitskate.se


Affisch av Jonatan Nylander, www.shotsbyjawrr.com


Kontakt:

Ida Östensson

Grundare av You Skate Girl och Crossing Boarders

070 544 07 98

idaostensson@gmail.com


Camilla Konradsson

Vice ordförande You Skate Girl

070 565 3857

ajaj_ojoj@hotmail.com


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar