söndag 14 augusti 2011

You Skate Girl och Crossing Boarders på turné!

Crossing Boarders och You Skate Girl är just nu på Norrlandsturné. Vi började i fredags i Umeå där vi plockade upp 15 förväntansfulla barn, unga och vuxna. Hälften tjejer och hälften killar. Vi började i Skellefteå med att skata en del av deras nya skatepark som Nordskateparks bygger. Streetdelen ör egentligen stängd men snälla Leo från Nord släppte in oss för en smygåkning. Vi åkte även i deras miniramp. Igor testade även en 6-trappa som fanns i närheten. Vi träffade två Skellefteå skatetjejer, Hanna och Malin. Hanna håller i Skaten för brudar i skeå och var en grym skateboardåkare! Vi planerade lite för ett utbyte med Skeå, Luleå och Piteås skatebrudar.

Sedan bilade vi vidare till Luleå där vi handlade käk, inkvarterade oss i Jujutsilokalen som vi bodde i. Det fanns mjuka kastmattor som vi kunde sova på, ett kök, tre duschrum, bastu och ett tv-rum.

Jag som brutit tummen lagom till turnén fick sova i tv-rummet där jag spenderade första natten med att spy hela natten då jag inte riktigt tål min medicin. Förutom det var det inga olyckor under resan.

Vi skatade i Luleås nybyggda steelpark som var helt otroligt snygg och grym! Alla var överlyckliga och skatade från 9 på morgonen till mitt i natten. Vi fick låna nyckeln till Luleås inomhushall av den snälla lokala skataren Walle.

Walle sa att det inte fanns några tjejer i Luleå som ville åka skateboard. Jag som vet att det inte finns något som heter "De finns inga tjejer som vill" frågade de två tjejerna som satt med hans gäng i skateparken. De brukade ofta vara där och kolla på. Jag hann knappt fråga om de inte ville prova att skata innan båda skrek JAA! och hoppade upp på brädan! De hade bara aldrig blivit tillfrågade.

En UPPMANING till alla skatare där ute. Förutsätt aldrig att tjejer inte vill skata. FRÅGA istället och PEPPA dem att prova på.

Vi träffae även två småtjejer som åkte kickbike som vi snabbt bytte ut till skateboards. Dom var megagrymma och blev superpeppade!

Kvällarna spenderade vi med kortspel, brottningslekar, kolla på bilder och filmklipp som gjorts och mys.

När vi skulle lämna Luleå ringde Red Bull och mötte upp oss för att ge oss extra energi. Nu sitter vi energifyllda i bilarna på väg till Piteå för att träffa tidningen och skata i deras bowl. Efter det ska vi möta upp Anders från Skellefteå skateförening och skata i deras inomhushall Efyran.

Sedan beger vi oss hem för en välförtjänt dusch. Tack för en fin helg allihopa!

Kolla vårt grymma bildspel från turnén!

http://vimeo.com/27673025

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar