tisdag 26 juni 2012

No Limit skatecamp Gustavsberg 2012

Vilket är det bästa sättet att börja sommarlovet på? Med ett skatecamp såklart! Redan innan campet hade börjat var peppen total. Vi hade 15 platser på campet och var tvungna att säga nej till folk när 17 platser var fyllda. Men förhoppningsvis är detta något vi kommer göra igen, kanske redan senare i sommar. För det var ett genomgående samtalsämne under campet; ”kommer ni göra detta igen?”, ”när är nästa camp”?

För att ta det från början startade vi campet klockan 13 på fredagen. Jag och Vicky hade varit lite optimistiska med tiden och satt fortfarande och åt lunch 12.30 när folk började droppa in. Men det gjorde ingenting och snart var nästan alla på plats. Vi gjorde namnrunda och gick igenom lite brädteori innan vi begav oss ut i skateparken. Vi delade in oss i två grupper; de som aldrig åkt förut och de som åkt förut. De som aldrig hade åkt förut fick öva på att ta fart, åka uppför och nerför banksen och lära sig lite småtricks. De som åkt förut utmanades på sin nivå. Det var kul att se hur fort de lärde sig och att de hjälptes åt att visa varandra hur man kunde göra olika grejer. Vi skatade hela dagen och kvällen och avslutade med att se ”No Limit tour 2008”.


Foto: Johanna Holmqvist-Wadelid

Nästa morgon gick några skatesugna ut lite tidigare i parken och började åka medan resten droppade in efter frukost. Vi fick ungefär en timmes åkning innan det började regna. Vi fick helt enkelt gå in och börja med eftermiddagens planerade aktivitet: tröjtryck. Vi upptäckte dock att man kunde åka flat på hockeyrinken alldeles i närheten av skateparken så några begav sig dit för att fortsätta åka. Det passade alldeles utmärkt för att nöta ollies, boardslides m.m. Resten av dagen varvades med pyssel, skating, mat, film och läsning av Giftorm som vi fått ett gäng av. Alla fick helt enkelt göra det se själva ville, men det var ständigt fullt ladd på hockeyrinken. Efter middagen hade parken torkat upp igen så vi körde ännu mera skate tills alla var supertrötta och somnade ovaggade. 

Foto: Johanna Holmqvist-Wadelid

Tröjtryck

På söndagen väcktes vi av att regnet vräkte ner. Vi insåg ganska snabbt att dagens skatetävling skulle behöva förläggas till hockeyrinken. Så vi släpade dit ljud och körde en omgång game of s.k.8. Vinnaren blev Kajsa Björkman Dolge som vann en bräda från Bellows. Efter lunchen avslutade vi med prisutdelning då alla fick en egen nominering utifrån vad de gjort under campet. Det kunde vara alltifrån ”campets thédrickare” till ”campets shove-it” men ingen gick lottlös hem tack vare alla våra grymma sponsorer. Vi hoppas kunna göra detta igen, med ännu fler deltagare nästa gång, för vi hade en superhelg!

Sponsorer:

Du kan även läsa en artikel med intervjuer av deltagarna här.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar