måndag 3 januari 2011

Nostalgi - YSG SUMMERCAMP!















Här kommer lite nostalgi från sommarens camp.

You Skate Girl Summer Camp 2010!

Äntligen gick vårt efterlängtade skateläger av stapeln. Vi hade varit taggade länge och efterfrågan från ungdomarna att få delta var stor, totalt samlades vi 36 peppade tjejer för att skata ihop i tre dagar!

Starten av lägret blev namn och teambuilding lekar för att mjuka upp vår nya bekantskapskrets, några hade redan fått på sig hjälm och skydd. Men efter en rejäl lunch fick de äntligen ut och skata och många satte sina första tricks på brädan. Unga och duktiga coacher hjälpte sina nya vänner att åka på både det ena och andra viset, göra tricks och peppa. Jag tror att alla lärde sig mer än vad det vågat hoppas på bara under första dagen, tänk bara nu hur mycket mer de kom att lära sig på två dagar till. Första kvällen höll en av tjejerna i knyt-pyssel och vi fick besök av två tjejer som höll i yoga, det var precis vad vi alla behövde efter första dagen. Lite mys, pyssel och kvällsfika så somnade vi alla gott i takt med några som pratade i sömnen, något som hör till på läger.

Dag två var vädret inte på vår sida, men inga sura miner hos oss utan vi tog bussen till inomhuslokalen där vi alla fortsatte kämpa med allt vi lärt oss dagen innan och fortsatte på nya utmaningar. Efter en hel dag i lokalen med även paus för inspirerande skatefilm och lasagne var det skönt att komma hem till vårt läger där vi nästan somnade på massagen och meditationen de två yogatjejerna från första kvällen höll i. Nu började muskler och blåmärken göra sig till känna och detta var om möjligen mer behövligt än yogan. Några for ut och skatade ännu mer på kvällen, medan andra valde att pyssla och chilla i sofforna med en kopp te.

Vi började vår sista dag med sovmorgon och en ordentlig frukost för att göra oss redo för skateparken där vi övade extra på något trick vi lärt oss för att senare på eftermiddagen avsluta med olika skatetävlingar. Här fick vi alla se utvecklingen hos var och en, inte utan att jag blir imponerad på hur fort man kan lära sig nya saker. Med ett avslut av pizza, prisutdelning och många kramar så var lägret över på tok för fort.

Tack till alla som var där, coola, modiga och duktiga tjejer som gjorde lägret till sommarens skatehelg. Och nog var det tur att vi hade så mycket fika av frukt, saft och kexchoklad för att hålla energinivån på topp med hjälp av all pepp, envishet och vilja.

Ses på brädan!

/Annette Persson, en av lägerledarna på You Skate Girl Summer Camp

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar