fredag 28 september 2012

Shop riot

0 kommentarer
Den 6 Oktober är det dags för Vans Shop Riot i Frysen, Stockholm. Olika team från olika butiker kommer att tävla och det är fritt inträde för publiken. Insläpp startar 11, tävlingen drar igång 13. Ses vi?!


torsdag 27 september 2012

No Limit konferens 3-4/11

0 kommentarer
Det har snart gått 5 år sedan No Limits grundare för första gången samlades på Bryggeriet i Malmö, för att påbörja en resa som ännu inte har slutat. Idag, efter X antal skypemöten, nytillkommet engagemang och hårt slit, har No Limit bland annat arrangerat två världshistoriska turnéer och producerat Sveriges första skateboardfilm med tjejer. 

Under allahelgonahelgen, den 3-4 november, bjuder vi in till vår årliga konferens, som åter har flyttats till Bryggeriet, för att blicka framåt mot 2013. Tjej eller kille, ung som gammal, alla är välkomna! Var med och påverka No Limits verksamhet, eller kom och inspireras. 


No Limit bjuder på lunch och dessutom utlovas skönt häng och skate. Vi har även möjlighet att erbjuda boende över natten, om så önskas. Vi ser fram emot en intressant och inbringande helg tillsammans med dig!

Tiderna som gäller är lördag den 3 november kl. 10:00-18:00, samt söndag den 4 november kl. 10:00-14:00, på Bryggeriet i Malmö.

Observera att föranmälan krävs och görs till info@nolimitksate.se

onsdag 19 september 2012

Cooler

0 kommentarer
Jag blev nyligen intervjuad av Cooler mag. Surfa vidare och läs!

måndag 17 september 2012

Studio Ett på Bryggeriet

0 kommentarer
I fredags kom P1's Studio Ett till Bryggeriet för att ställa lite frågor till mig och Tintin kring skateboard, med fokus på tjejer i skatekulturen. Eftersom det var livesändning och vi fick vänta till rätt tidpunkt innan intervjun satte igång, hann vi bli riktigt nervösa båda två. Det gick väl helt okej ändå, min mamma sa att det lät bra i alla fall. Lyssna om du känner för det!

Tintin och jag var med i Studio Ett som sändes live i Sveriges Radio P1.


söndag 16 september 2012

Kreativitet

3 kommentarer

Skating handlar mycket om att vara kreativ, så det är nog ingen slump att många skatare är kreativa även inom andra områden. Det kan vara allt ifrån bräddesign till bygga skateparker till fotografering till bygga saker av gamla brädor. Eller som här, pyssel med inspiration från skating. Det här är det senaste i raden av mina No Limit-smycken, ett armband med turkost inslag och en liten skateboard vid knäppet. Vad inspirerar er?

lördag 15 september 2012

Kaleidoscope

0 kommentarer
Igår invigde jag min nya Kaleidoscope-bräda på Bryggeriets nya streetyta. Det var fantastiskt roligt! Tack Kaleidoscope Skateboards!


torsdag 13 september 2012

Nya ytan i Frysen

0 kommentarer
Det är inte bara Bryggeriet som har en ny streetyta utan även Fryshuset STHLM Skatepark har byggt om sin. Det var verkligen på tiden och den är grymt rolig att skata! Tjejskaten är som vanligt på måndagar mellan 18 och 21 men än så länge är det väldigt lugnt även andra tider eftersom många fortfarande skatar ute. Så vad väntar du på, det är bara att dra dit och börja åka!


Nedan kan du se en film över STHLM Skatepark.

onsdag 12 september 2012

En dag på jobbet

1 kommentarer
Det har varit en händelserik dag på Bryggeriet i Malmö, där jag jobbar heltid med allt från öppethållande av våra skateparker, till administration och arrangemang av olika slag. Vi är mitt i skiftet mellan sommar- och vintersäsongen, när vi flyttar från Stapelbäddsparken till Bryggeriet skatepark. Det är många bitar som måste falla på plats och fixas inför säsongsöppningen. Splitternya streetytan ska finslipas, målas och städas. Nya medlemmar ska registreras och information ska förmedlas, för att bara nämna några saker som måste göras.

Bryggeriets populära skateskola.
Idag började jag min arbetsdag med att lägga ut information om Skate Goats, som är vår populära skateskola på Bryggeriet. Om du bor i, eller i närheten av Malmö och skulle vilja få lite tips av erfarna coacher, så kanske det är något för dig?! Kolla bryggeriet.org för mer info!

Efter lunch var nya streetytan färdigstädad och redo att invigas av eleverna på Bryggeriets gymnasium. Innan eleverna fick rulla in på nya ytan, höll John J-Mag Magnusson ett litet tal. Strax därpå fylldes nya streetytan för första gången till bredden av skateboardåkare. Vi i personalen samlades sedan på kontoret för personalfika och J-Mags födelsedagsfirande.

Bryggeriets gymnasium först ut att testa nya streetytan.

Under eftermiddagen registrerade jag alla 57 nya elever i årskurs 1 på Bryggeriets gymnasium, i vårt medlemsregister, innan jag ringde Anna Smideman, för att planera lite inför vår kommande No Limit-konferens. Konferensen kommer att äga rum på Bryggeriet den 3-4 november. Rekommenderar dig att boka in det i kalendern redan nu, om du vill vara med och påverka No Limits verksamhet under det kommande året. 

Personalfika.
Sedan började arbetsdagen lida mot sitt slut, men det innebar inte att jag lämnade Bryggeriet för det. Det var nämligen dags för den efterlängtade personalskaten på den nya ytan och jag kan tala om att den är sjukt rolig(!!!). Jag ser fram emot hösten på Bryggeriet!

Bra avslut på arbetsdagen.






I morgon öppnar vi upp Bryggeriet för alla kl. 16:00. På måndag rullar Tösabidarna igång igen och som jag nämnde i tidigare inlägg, så är det måndagar kl. 18:00-21:00 som gäller.

Välkomna till Bryggeriet!

Bryggeriet säsongsöppnar i morgon!

0 kommentarer
I morgon säsongsöppnar Bryggeriet med en sprillans ny streetyta. Det innebär att Tösabidarna kommer rulla igång på måndag igen! I vanlig ordning är det måndagar kl. 18:00-21:00 som gäller. Vi ses på Bryggeriet!
Se även artikeln om Bryggeriet i dagens Metro!

söndag 9 september 2012

Ollga på Junkfest

1 kommentarer
Förra helgen var Ollga på Junkfest i Trollhättan och det var många där som ville ta kort med henne. Här är ett axplock!


fredag 7 september 2012

Vinnarna i No Limit Quiz

0 kommentarer
Det har blivit dags att presentera vinnarna och de rätta svaren i No Limit Quiz. Vi börjar med de rätta svaren!

Och vinnarna är...
Jenny Wasenbrandt
Jan Wilsson
Emma Jobe
Familjen Westerblad
Odia Okhiria

Grattis! Vi vill be samtliga vinnare att skicka er fullständiga adress till anna@nolimitskate.se så kommer vår film, No Limit Tour 2008, med posten inom kort!

torsdag 6 september 2012

Get Set Go! Resultat 2012

0 kommentarer
Sarah Meurle, second longest Get Set Go! ollie. Foto: Andrea Andersson Antunes
För drygt två veckor sedan utspelade sig tredje upplagan av Get Set Go!, som är en av världens största skateboardtävlingar för tjejer, på Stapelbäddsparkens streetyta i Malmö. Som vanligt kördes tävlingen i samband med Ultra Bowl och det blev stor succé. Tjejer kom från hela världen för att delta i tävlingen och som en av domarna kan jag berätta att det inte var någon enkel match att utse vinnarna. Nedan ser du i alla fall resultatet.

Get Set Go! vinnarna 2012. Foto: Hannah Neon Stash

Get Set Go! Results 2012
1. Julia Brückler / Vienna, AUT / Destructo, Volcom
2. Kristin Ebeling / Seattle, USA / SnoCon, Meow Skateboards, Rockstar Bearings, Skate Like a Girl
3. Lucy Adams / Horsham, UK / DC shoes, Lovenskate skateboards
4. Tonje Pedersen / Larvik, NOR / TheShop, XO skateboards, Orion trucks
5. Emma Fastesson Lindgren / Malmö, SWE / Servant, Triple A, Blueprint, Hollywood
6. Lois Pendlebury / Bradford, UK / Vans, Roxy
7. Maria Lima / Copenhagen, DK / Skullcandy, Cheers skateboards
8. Sarah Meurle / Malmö, SWE / WeSC, Vans, Bellows, Streetlab, Ace, Rockstar Bearings, No Limit
9. Malene Madsen / Copenhagen, DK / Carharrt, Skullcandy
10. Katta Sterner / Gothenburg, SWE / DVS shoes, Hollywood.se, No Limit
11. Johanna Juzelius / Gothenburg, SWE / Peoma
12. Stefani Nurding / Plymouth, UK / Animal, Bandit skateboards

13-25 no specific order
Sarah Thorén / Uppsala, SWE / Kaleidoscope skateboards, Stitch N Stones, No Limit
Montse Zuñiga / Guadalajara, MEX / Reverso
Cécilia Mouanahata / Lyon, FRA
Lisa Kindberg / Gothenburg, SWE
Nina Troëng / Umeå, SWE / Amber clothing
Anna Smideman / Stockholm, SWE / No Limit
Mimmi Leckius / Eslöv, SWE
Emma Wallander / Halmstad, SWE
Lee Ayeb / Gothenburg, SWE
Jasmine Persson / Häljarp, SWE / Surftrotters.com
Jenny Larsson / Stockholm, SWE
Matilda Bogren / Borås, SWE
Johanna Jonstrand / Göteborg, SWE

Get Set Go! Longest ollie contest
1. Julia Brückler / Vienna, AUT / Destructo, Volcom
2. Sarah Meurle / Malmö, SWE / Malmö, SWE / WeSC, Vans, Bellows, Streetlab, Ace, Rockstar Bearings, No Limit


onsdag 5 september 2012

No Limit Quiz

0 kommentarer
Alla som besökte Junkfest i Trollhättan under den gångna helgen, hade möjlighet att delta i utlottning av vår film No Limit Tour 2008, genom att svara på några kluriga frågor kring No Limit. Hur bra koll har du på No Limit? Testa dina kunskaper nedan! De rätta svaren, samt vinnarna av No Limit Quiz kommer att presenteras på fredag.


Sandra Olsson

0 kommentarer

Denna vecka är det Sandra Olsson som står i fokus!
Sandra är till vardags en väldigt kreativ Malmöbo som just nu läser till Byggnadsingenjör. Utanför studierna & engagemanget inom No Limit går hon helst runt och dagdrömmer eller försöker få ut sin kreativitet genom att måla och sy. Men hur kom hon i kontakt med skateboarden?

- Jag bodde i ett hus i Canada 2007 och där fanns det en miniramp i källaren. Och i brist på pengar och att det inte gick att åka snowboard på den tidspunkten så var det dax att börja åka skateboard. Och jag hade dessutom chansen att göra det, vilket jag velat göra i 10 år.

Vad är det bästa med att åka bräda?
- Hmmm...det är väl tillfredsställelsen av hårt nötande ger resultat. Att känna sig viktlös. Och att träffa nya människor å skapa starka vänskapsband mellan dem.

Vem skulle du vilja se åka skateboard?
- Någon med förutfattade meningar... Svårt...typ genusförfattarna som kom med papper o penna till bryggeriet. De kan börja skata!

Vad får du din "pepp" ifrån?
- När jag motbevisar. När jag tänker "jag kan inte" o sen så går det hur bra som helst. Det är pepp! Lika så när mina vänner gör det.

Vad är din bästa skateupplevelse?
- oOOOH..(skratt)...tänk tänk.... - shit, jag vet inte. Ok det måste vara när jag satte den första rock to fakie i Canada.

Vart tycker du det är gött att skejta?
- Stapeln & Bryggeriet i Malmö. Eftersom min comfortzone är i bowlen...så är favvoställena där det finns böjar.



Foto: Patrik Olsson, Katta Sterner, Montage: Sarah Thorén
Text: Sara Friberg


måndag 3 september 2012

Leopard skate

0 kommentarer
Två nioåriga skatare från Gävle, Indra och Elvira, har startat en blogg vid namn Leopard skate. De har även gjort en tidning som förhoppningsvis kommer upp på bloggen snart. Kolla in deras grymma blogg  här om skate med bland annat tips och film!




söndag 2 september 2012

Junkfest 2012

0 kommentarer
Nu är vi hemkomna från Junkfest 2012 och vill tacka Junkyard för att vi fick möjligheten att vara med under helgen! Vi har träffat många nya som gamla skatare som är peppade på No Limits arbete och dessutom fick vi strålande sol och en ösig efterfest. Vi hoppas kunna göra om detta igen nästa år!



Vinnarna i No Limit Quiz kommer att presenteras under veckan här på bloggen.

Ollga uppträder på Junkfest

0 kommentarer

Ollga och polaren Adam Tensta rippar just nu dansgolvet på Junkfest efterfest.

lördag 1 september 2012

Adidas invitational har börjat

0 kommentarer

Heat 1 är just avklarat med bland annat en fet onefoot av Mika Edin. Kom till skateytan för att se resterande heaten. Passa även på att gå förbi No Limits tält när du går dit.

Efterfest ikväll

0 kommentarer

Missa inte efterfesten ikväll! Biljetter finns att köpa i Junkyardtältet eller i dörren.

Häng med Ollga

0 kommentarer

Om du fotas med Ollga och taggar henne på instagram eller facebook får du snygga No Limit-klistermärken i vårt tält. Här hänger Johan Svensson med Ollga.

Nu öppnar snart portarna

0 kommentarer

Strax öppnar portarna för Junkfest 2012. Vi ses väl i No Limit-tältet?!